El Casal Infantil


On Som?

A la segona planta del Centre Cívic Urgell.

C/Comte Urgell, 145
08036 Barcelona

Horaris

Horari d’informació: de dilluns a divendres de 9 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Horari del Casal Infantil: de dilluns a dijous de 16.30 a 19.30 h i divendres de 17 a 19h

Horari de l’Espai familiar: dilluns i dimecres de 10h a 12h.

Objectius

Mitjançant el joc, contribuir al desenvolupament d’hàbits socials, la relació entre iguals i el desenvolupament integral de la seva personalitat com a éssers lliures, autònoms, crítics i participatius.

A qui es dirigeix?

El Casal Infantil és un equipament públic destinat prioritàriament a la població infantil entre 4 i 12 anys i les seves famílies a les tardes. També hi ha serveis destinats als infants de 0 a 3 anys acompanyats de famílies.

Activitats del Casal

Des del Casal Infantil Urgell volem acollir els diferents entorns dels nostres infants. Treballar amb les famíles i amb les escoles ens permet crear una xarxa que fomenti la qualitat en l’educació dels nostres infants.

Espai familiar: Dilluns i dimecres (10h – 12h) per a famílies i infants 0 a 3 anys.

Casal infantil: Dilluns a dijous (16.30h – 19.30h) per a infants de 4 a 12 anys.

Divendres de Joc: Divendres (17h – 19h) per a famílies i infants de 0 a 12 anys.

Espai Minijove: Divendres (17h – 19h) per a infants de 8 a 12 anys.

Projecte escoles: Dijous (10h – 12h) per a Ed. infantil i Ed. primària.

Activitats del calendari festiu

El Casal Infantil Urgell, com un dels espais de lleure, relació i acció sociocultural, amb una finalitat creativa, socioeducativa, cívica, cultural i integradora, contribueix a la difusió cultural de festivitats i celebracions tradicionals del Districte de l’Eixample. Per aquest motiu participa activa i conjuntament amb la resta d’entitats del barri en l’organització i celebració de festes tradicionals com el Nadal, el Carnestoltes, Sant Jordi, la Festa Major del barri, etc. L’objectiu d’aquesta col·laboració, és realitzar diferents activitats en funció de la festivitat concreta, a més de promoure l’educació en valors i la formació de persones que participen activament en la societat.

Casal d’estiu

Durant l´última setmana de juny i tot el juliol el Casal Infantil Urgell organitza un Casal d’estiu enfocat en diferents tipus de joc, destinades a infants de 4 a 12 anys. Jocs d’aigua, joc no estructurat, joc simbòlic, experimentació, joc tecnològic, activitats artístiques,…


Altres activitats

Història, Societat, Salut, Medi Ambient, Cultura, Món, Gastronomía, etc. des de punts de vista i posicionaments actuals.
Conferències per apropar-se, conèixer o aprofundir, per entendre i comprendre, tot allò que gira en torn
dels temes més diversos i recurrents.