Un pájaro al día

Un pájaro al día és un projecte artístic format per una col·lecció de 58 dibuixos, realitzats per la Maria Romero García i el seu fill Simón de quatre anys, durant 58 dies del període de confinament.

Es tracta d’un projecte que posa de manifest la intimitat de la relació que s’estableix entre mare i fill en moments complicats i estranys, com els que hem viscut, i com aquesta relació de suport mutu, cura i interdependència pren forma a través del dibuix compartit.

“El meu fill comença a dibuixar d’una manera molt lliure i autèntica, sense tenir la realitat com a model ni la font d’inspiració com a objecte d’imitació. Agafa les pintures amb les mans, llisca els pinzells per llenç, entra i surt al seu gust i de tant en tant nomena el que fa: això és un pic, és a dir el cap, aquí les potes. La llibertat amb què Simón pinta mobilitza una part del meu en què puc recuperar el joc de la taca, l’error, el suggeriment. Al cap de pocs dies, ens diuen que hem de quedar-nos a casa, confinats fins a nou avís, i passem a viure d’una altra manera, cap a dins, recollides i presents. Passem a viure dins de la casa durant un temps que es dibuixa com indefinible i en un estat d’alarma que desconcerta i preocupa. La presència i la convivència són la base d’allò quotidià i és a partir d’aquesta intensitat que emergeix la proposta creativa. I és aquí on em proposo a manera de ritual, d’exorcisme, de teràpia i de joc, plantejar-li a Simón dibuixar. Em proposo i li proposo dibuixar un cada dia i així sorgeix #unpajaroaldia.” Continua llegint

Col·lecció de 58 ocells, sobre paper 15x15cm, presentats de forma digital. Podeu veure la sèrie de dibuixos en aquest vídeo:

“A l’hora de publicar el primer dibuix de #unpajaroaldia se m’acudeix que puc compartir amb altres famílies i criatures properes per a que elles també participin del nostre joc. A manera de correspondència. A partir de la creativitat i amb la certesa que dibuixar per dibuixar és un plaer i que totes sabem fer-ho, també anem trobant els nostres / nous llenguatges per expressar-nos. Compartir aquesta experiència, es converteix en una manera nova de comunicar-nos, de saber les unes de les altres, de regalar-bellesa. Ens vam enviar ocells per recordar-nos que, tot i aquest espai-temps suspès, hi ha un fora, perquè aquestes petites correspondències quotidianes connectin les unes a les altres, ens vinculin.”

Aquest és el recull dels dibuixos enviat des de diferents parts del món. Col·lecció 157 ocells, de tècniques diverses, presentades de forma digital.

 

www.mariaromerogarcia.com    @maria_romerogarcia

*Imatge. Detall de l’obra Un pájaro al día. Acrílic, temperes i carbonet sobre pladur. 67x 120 cm. Obra colectiva, Simón i Maria Romero García.