TRASTORN PER DÈFICIT DE NATURALESA: QUÈ ÉS I COM IMPACTA EN LA VIDA DELS NENS

Des del Casal volem compartir una breu reflexió sobre el trastorn per dèficit de naturalesa. Com ja sabem, la societat està canviant i a conseqüència també els nostres hàbits.
Avui dia passem molt de temps en espais tancats, sense ser del tot conscients de com afavoreix donar una volta a l’aire lliure, en resum, el contacte amb la naturalesa. Aquesta desconnexió amb la naturalesa es denomina Trastorn dèficit de naturalesa i afecta negativament tant a l’estat d’ànim, com a la nostra salut, sobretot als infants.

Analitzant la situació, estem sempre a l’espera de tenir temps lliure per poder anar d’escapada al camp, a la platja… però això no passaria si no sabéssim que la falta de contacte amb la naturalesa ens afecta de manera tan negativa, produint com hem nomenat anteriorment, el Trastorn per Dèficit de Naturalesa (TDN). Aquest terme no és una ocurrència de l’atzar, però tampoc és un terme mèdic, encara que hi ha dades que tenen a veure amb l’afecte d’aquesta desconnexió amb la naturalesa, no només a la ment i a l’estat d’ànim de les persones, sinó també al físic, explica José Luis Gallego, naturalista, escriptor i divulgador ambiental.

El nostre ritme de vida, els horaris i la relació amb la tecnologia fan que estiguem més tancats a casa, a la feina i a l’escola. Segons Peter Foldbjerg, cap d’energia natural i clima d’interior de Velux, afirma que ens estem convertint en una societat d’interior, només rebem aire i llum natural al trajecte de casa a la feina/escola. En el cas dels infants, és encara més alarmant, perquè es passen moltes hores dins l’aula.

Diferents investigacions demostren que la naturalesa ajuda al desenvolupament motor, sensitiu, psicòleg i intel·lectual dels infants. El contacte amb l’entorn natural també fomenta el desenvolupament de les habilitats socials, llavors quan hi ha manca de contacte es pot patir falta de concentració, ansietat, estrès i irritabilitat.

 

Si us interessa profunditzar més en l’àmbit, us deixem l’enllaç

https://www.telva.com/ninos/2020/02/06/5e3bf85302136e6f7a8b458b.html

Esperem que us agradi, Bona setmana!  🙂