28/05/2020

Songs at home – Ramiro Pinheiro & Ana Rossi

Ramiro Pinheiro i Ana Rossi comparteixen aquesta fantàstica reinterpretació del clàssic Rosa Morena de Dorival Caymmi, un dels cantautors més influents de la música popular brasilera, i referent per a molts músics de bossa nova com João Gilberto.

 

Aquests dos músics treballen i col·laboren sovint plegats, compartint el seu interès en la música brasilera. Formen part del projecte Gafieira Miuda, que varen venir a presentar al centre cívic dins el cicle A tot jazz! el 2017, on exploren la fusió entre la samba i el jazz.

Anna Rossi, cantant argentina, instal·lada a Barcelona des de fa anys, és una persona polifacètica. Amb formació en guitarra, piano i veu, àmbit en el que s’ha especialitzat, forma part de diferents projectes musicals centrats ens les músiques d’arrel i el folklore. La seva trajectòria musical està influenciada per diferents gèneres, com la música popular argentina, la música brasilera o el folklore llatinoamericà i ibèric. Actualment forma part del grup de música popular ibèrica Coetus, entre d’altres projectes, i combina la seva carrera musical amb la formació, com a professora en Tècnica vocal i llenguatge musical a diferents escoles i també al nostre centre cívic.

Ramiro Pinheiro és un subtil i creatiu guitarrista del Brasil. Instal·lat a Barcelona des de fa anys, ha format part de l’escena musical de la ciutat, treballant amb una gran varietat de músics de jazz i brasilers. Forma part del grup Alma Brasileira que també ha format part del nostre cicle A tot jazz! i actualment està preparant el seu disc debut Sentido que es publicarà al 2021.

Ramiro Pinheiro  @ramiropinheiromusic   www.ramiropinheiro.com 

*Fotografia de Claudia Córdova Zignago

Pujar