Recordant…. Cita a cegues de Sol Picó  i Marco Mezquida

El Juliol 2018 en el marc del Tangent Festival de les Arts de l’Eixample vàrem tenir la gran sort de programar l’espectacle Cita a cegues, una cita escènica entre la dansa i la música, representada per dos artistes referents del seu àmbit artístic: la ballarina i coreògrafa Sol Picó i el pianista i compositor Marco Mezquida.

Recuperem l’espectacle que podeu veure en el canal youtube de la companyia Sol Picó.

 

Sol Picó ballarina i coreògrafa nascuda a Alcoy, és un dels referents de la dansa contemporània no només a la Península sinó arreu d’Europa. Formada en dansa clàssica i espanyola, descobreix i aprofundeix en la dansa contemporània. A través de la investigació i la fusió de diferents gèneres, com el clàssica, el flamenc i el contemporani crea el seu propi llenguatge escènic. Guardonada amb múltiples premis com el Premi Nacional de dansa en categoria de creació (2016) o el Premi Ciutat de Barcelona en categoria dansa (2014).

A l’any 1994 crea la seva pròpia companyia de dansa Sol Picó amb la que ha produït més de 20 espectacles que han voltat per tot el món. Les seves creacions  s’inscriuen des del principi, en una línia de mestissatge on interactuen diferents gèneres, elements de la cultura popular, construint una iconografia pròpia, on les referències culturals s’inscriuen en la nostra història personal. La seva proposta ofereix un clar exemple de la relació entre mite i memòria, tant individual com col·lectiva. Podeu veure alguns dels seus espectacles al seu canal de youtube:

Sol Picó   @Sol.Pico.cia.danza   www.solpico.com    @solpicodanza

Marco Mezquida (1987, Menorca) és un dels pianistes més prometedors del panorama musical actual. Escollit quatre cops com a Músic de l’any per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya, és un músic versàtil que explora diferents àmbits musicals, des del jazz fins a la música clàssica i moderna. Ha col·laborat amb diferents artistes creant projectes únics al costat d’artistes com Sílvia Pérez Cruz, Chicuelo, Sol Picó, Celeste Alías, entre molts altres. Ha presentat al Palau de la Música el seu concert per a piano sol i ha tocat als principals festivals i auditoris d’Europa.

Al costat del violoncel·lista Martín Meléndez i el percussionista Aleix Tobias engegaren el projecte Els Somnis de Ravel , una revisió de l’imaginari del compositor francès. Actualment, acompanyat dels mateixos músics, està acabant la producció del seu darrer disc com a solista titulat Talisman, que es publicarà a la tardor 2020. El nou treball d’aquest pianista menorquí, explora els sons de la música tradicional de la Península Ibèrica, juntament amb sons mediterranis, música contemporània, melodies líriques i ritmes llatins i urbans. Esperem que el puguem gaudir en directe ben aviat.

Marco Mezquida   @marco.mezquida   www.marcomezquida.com    @marcomezquida