Què són els Mini-mons?

Fa ja un temps que es va començar a escoltar molt parlar dels mini-mons i en aquell moment, com bones apassionades de l’educació i el joc lliure, el Casal es va ficar mans a l’obra per descobrir que era això que tant es comentava al voltant de la infància.

El que vam descobrir de la mà d’articles i blocs de persones expertes com Jenny Silvente divulgadora de reflexions i practiques educatives a través de VER PENSAR SENTIR, és que els mini-mons no són la cosa innovadora que ens pensem sinó que és aquell tipus de joc que a totes ens ha acompanyat en la nostra infància. És aquell joc que practicàvem quan començàvem a interpretar el nostre món i simbòlicament agafàvem quatre pedres i tres pals i representàvem una casa i els seus habitants tot inventant historietes.

Per nosaltres l’important és que ara es pren consciència i interès en el seu desenvolupament i en tots els aprenentatges que es desprenen d’aquest joc dels quals ens hem beneficiat i es beneficiaran els nostres infants.

El joc amb mini-mons és un tipus de joc imaginatiu i de rols que ofereix als infants, entre altres coses: inspiració, moltíssimes possibilitats, oportunitats per pensar, representar el món que els envolta sense por a equivocar-se i un estímul creatiu infinit.

Com a recurs fent clik aquí  trobareu una entrada al bloc de la botica  Jugaia on ens ofereixen un munt d’idees  sobre elements per crear mini-mons.

I unes quantes fotografies dels materials que tenim al Casal i mini-mons en cosntrucció 😊