Songs at home – Pau Codina

El violoncel·lista Pau Codina és un dels talents més fulgurants i prometedors del panorama de la música clàssica actual. Amb una gran projecció internacional, aquest músic barcelonès quasi no para per casa, i és que majoritàriament actua a grans sales d’arreu d’Europa, com el Wigmore Hall. Tot i això, nosaltres ens sentim privilegiades de poder afirmar que en Pau Codina és un dels músics que més cops ha actuat al centre cívic, gràcies a l’ajut inestimable del nostre col·laborador habitual Armand Grèbol. Fins a quatre vegades ens ha delectat amb la seva música.

El primer cop va ser  el març 2016 on va interpretar tres de les Suits per a violoncel de J. S Bach. El mateix any tornava al centre  amb el Idomeneo String Quartet, format per joves talents europeus que interpretaren per l’ocasió grans obres de Brahms i Beethoven per a quartet de corda. El maig de 2017 va ser programat en el marc del 32è cicle de Música dels segles XX i XXI, un cicle que organitzem des de fa quatre anys amb la Fundació de Música Contemporània, creada pel compositor català Albert Sardà amb l’objectiu de divulgar i promocionar la creació musical dels compositors actuals. En aquesta ocasió el violoncel·lista ens va oferir un repertori modern – contemporani amb obres de György Sándor Ligeti, Paul Hindemith o Xavier Benguerel. I finalment el juny de 2019 va pujar de nou a l’escenari del nostre auditori per oferir-nos un solo centrat en les obres de Johann Sebastian Bach.

Pau Codina fa els seus estudis a la prestigiosa escola Yehudi Menuhin de Londres i a la Guildhall School of Music & Drama, on es va graduar amb menció d’honor el 2010. El seu talent ha estat reconegut amb diversos premis entre els que destaquen el primer premi del concurs Guilhermina Suggia de Londres, el Martin Scholarship Award de Londres i el primer premi de la crítica atorgat per unanimitat del Concurs Primer Palau de Barcelona, entre d’altres.

En aquests dies de confinament ha participat en el projecte We’ve got your Bach de l’escola  Queen Elisabeth Music Chapel on és artista associat. El projecte convida a diferents violoncel·listes a interpretar des de casa seva els diferents moviments de les Suites per a violoncel de J. S. Bach.  Aquí us en deixem la seva fantàstica aportació.

paucoinacellist paucodinacellist   www.paucodinacello.com