Mobiliari infantil

En aquesta entrada trobaràs un munt de recursos per adaptar la casa al teu infant i aconseguir així la seva autonomia.

Arrel de l’entrada de l’autonomia infantil hem considerat que era necessari inspirar-vos amb petits exemples de mobiliari per fomentar l’autonomia de l’infant.

Us preguntareu: adaptar la casa a l’infant és gastar-se molts diners? Doncs, no, amb el que tenim per casa segur que podem fer la casa una mica més adaptada als petits. Anem a analitzar-ho per estances, per exemple.

Com fer que el bany sigui un espai autònom pels petits:

  • Utilitzant el bidet com a pica per netejar-se les mans sols. Per això només necessitareu penjar una tovallola amb una ventosa al costat de la pica, una pastilla de sabó i un mirall petitet.
  • Col·locant els bolquers, tovalloletes, crema a la seva alçada perquè quan arribi l’hora del canvi de bolquer, us ajudi. Si esteu en transició, al costat dels bolquers podeu posar l’orinal per quan vulgui provar de fer pipí a l’orinal.

Adaptació de la cuina:

  • Posar a l’alçada de l’infant l’aigua amb una petita gerra perquè es pugui omplir el got. (Això seria més cap als dos anys i mig, o quan veieu que l’infant és prou madur)
  • Utilitzar una torre d’aprenentatge perquè pugui ajudar-nos a cuinar

Adaptació de l’habitació:

  • Si l’infant té un propi espai per ell, que estigui tot a la seva alçada, les joguines, la roba, que se senti seu l’espai que no us hagi de necessitar per agafar qualsevol cosa, sinó que les quotidianes les pugui agafar ell i les pugui decidir ell/a. 

Amb aquests petits canvis que us proposem el vostre fill/a adquirirà molta autonomia i se sentirà més segur de si mateix.

Recordeu que tots els canvis porten un procés d’aprenentatge, els infants no sabran fer-ho el primer dia, anem-los acompanyant cap aquesta autonomia. 

Equip Casal Infantil Urgell