La lactància materna

 

La lactància materna ha sigut sempre objecte de debat, d’opinió i de crítica social. La lactància materna ha estat naturalitzada fins al punt de considerar-se un exercici específic i inexcusable de la maternitat, generant, fins i tot, fortes pressions i exigències entorn de la llibertat de les dones que decideixen alimentar als seus bebès.

 

Des del casal us deixem un petit text per reflexionar o debatre sobre la llibertat de les dones quant a la lactància. El debat ens hauria de servir per ser capaces de prendre decisions conscients, no per culpabilitzar-nos.

 

Hi ha diverses opinions que sorgeixen indistintament d’una postura o una altra: Per una banda es visualitza a les dones que estan a favor de la lactància com a persones que no són capaces d’adonar-se’n de la trampa del patriarcat, és a dir, que en realitat no estan escollint lliurement, sinó baix les pressions socials i el mandat de gènere.

 

Per l’altra banda, s’observa la posició de les dones que no decideixen alletar als seus fills, i aquestes són jugades donant per fet que no tenen la suficient informació i per tant no tenen prou suport per consolidar la lactància.

 

En resum, precisament, no es dóna suport a la llibertat de les dones per escollir, donant per fet que quan ho fem, no comptem amb els criteris suficients o no hem analitzat suficient els mandats de la societat patriarcal.

 

Si us interessa aprofundir més en la temàtica us deixem diversos enllaços sobre diferents llibres i textos:

-Llibre:     Mamá desobediente- Una mirada feminista a la maternidad. Esther Vivas

https://perifericas.es/blogs/blog/los-debates-sobre-la-lactancia-materna-en-el-feminismo