Senyes d’identitat. Retrats de dones

“Senyes d’identitat. Retrats de dones” és un projecte de gènere que neix d’una exposició a la Fundació Joan Miró de Lee Miller, una fotògrafa d’avantguarda i dona supervivent en un univers artístic dominat per homes.

En aquesta exposició dotze dones supervivents de violències masclistes fan ús de la fotografia com a eina d’expressió i de transformació social. Els seus mons són plens d’imatges que reflecteixen els moments més importants de la història i de la vida quotidiana. La fotografia és alhora pública i íntima; és directa i té un gran poder d’impacte.

El resultat és un conjunt d’autoretrats de dones fet d’imatges que mostren o amaguen rostres i cossos. És, també, una petita col·lecció de mi-rades sobre el món, de fotorelats d’experiències personals.

Aquesta exposició constitueix el registre gràfic d’un procés d’aprenentatge interior mitjançant les possibilitats expressives i, potser, alliberadores de la fotografia. Una mostra que vol ser testimoni d’aquestes vides, de la seva presència i de les seves històries; un àmbit on les dones parlen de dones.

Exposició produïda pel Districte de l’Eixample, fruit d’un projecte de la Fundació Joan Miró amb Hèlia Dones, dissenyat i realitzat per CLICme.

Activitat programada en el marc del 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Projecció del documental ‘La luz invisible’ el dimarts 16 de novembre a les 19 h com activitat paral·lela a l’exposició.

Del 3 al 27 de novembre

Dies
03/11/2021 - 27/11/2021

Pujar