Exposició virtual ‘Poesia gràfica, una nova narració’ de Laura Pérez Vernetti

L’exposició ‘Poesia gràfica, una nova narració’ de Laura Pérez Vernetti es va inaugurar el passat  27 de febrer a la sala d’exposicions Teresa Pàmies del Centre Cívic Urgell, en el marc del projecte Il·lustríssi+ dedicat a dones creadores en el món de la il·lustració i l’obra gràfica.

L’exposició havia de mantenir-se fins al 27 de març, però amb l’arribada de la crisi generada pel Covid -19, l’equipament va haver de tancar les portes. En un esforç per apropar-vos la cultura a casa, l’autora i l’equip del centre hem fet possible que podeu visitar l’exposició de forma virtual.

 

Laura Pérez Vernetti és una investigadora tenaç de la historieta que ha investigat, des dels anys 80 fins avui, la nova Poesia Gràfica. Ha estat testimoni dels grans moviments del món de les vinyetes, sense caure mai en la temptació de seguir les modes i fent una aposta permanent per un còmic d’autor.

La seva trajectòria com a autora es caracteritza per unes contínues propostes exploradores del llenguatge del còmic i la seva possibilitat d’obrir nous camins narratius. Des de fa una dècada, ha iniciat una nova vessant que fusiona còmic i poesia amb una constant voluntat indagadora. Pérez Vernetti és una de les autores pioneres del nou gènere del còmic de la POESIA GRÀFICA, adaptant a la seqüència de la historieta a poetes com ara Pessoa, Maiakovski i Rilke.

Al llarg de la seva carrera, Laura Pérez Vernetti ha anant variant d’estil de dibuix i de grafisme segons la personalitat diferenciada de cada escriptor, guionista o poeta que dibuixava. A cadascun dels seus llibres parteix d’un llenguatge gràfic específic, reivindicant, com el poeta portuguès Fernando Pessoa, el valor de la versatilitat de l´autor, la possibilitat d’anar creant heterònims diversos i eludint constantment la facilitat d’un estil únic de dibuix i d’expressió complaent i comercial.

Consulteu els vídeos que acompanyen l’exposició:

El carro en flames sobre el músic Django Reinhard. Il·lustrat per Laura Pérez Vernetti. Emés a Tv3

Entrevista a Laura Pérez Vernetti al programa Terrícoles de Betevé

Voleu veure el making off de l’exposició?