EL JOC LLIURE

Des del Casal Infantil ens agradaria plasmar breument la nostra manera de viure i veure el joc. En primer lloc, s’observa l’infant com una persona amb molt potencial i com a través del joc lúdic desenvolupa la seva personalitat a través de l’aprenentatge.

Nosaltres focalitzem l’atenció i el protagonisme a l’infant, tal com esmenta l’autora Roser Vendrell al text: El joc lliure- Un espai natural per al desenvolupament infantil.

En primer lloc, s’identifica la infància com una etapa diferent de l’adultesa, per aquest motiu es tenen en compte unes característiques pròpies, quant a necessitats i comportaments.

L’infant desenvolupa la seva personalitat a través de diversos aprenentatges, interaccionen amb el medi, desenvolupant l’atenció, la memòria, el llenguatge, en resum, tots els processos psicològics.

Estem totalment d’acord amb viure el joc d’una manera lliure i sent una activitat agradable on es fomenta la comunicació, el respecte, la diversitat, un espai ple de nous coneixements per aprendre a relacionar-se amb l’entorn i amb tu mateix/a d’una manera sana.