Taula rodona: Conflictes bèl·lics i periodisme. On són els límits?

Quan hi ha una guerra, l’única manera d’informar del que passa és ser-hi allà: en els conflictes bèl·lics les notícies oficials es transformen en propaganda i contrastar el que diuen esdevé sovint una il·lusió. Només la confiança que nosaltres com a lectors i audiència tenim d’un professional periodista fa que la informació que ens arriba ens resulti veraç. I per això, aquest professional ha de veure, sentir i viure el conflicte bèl·lic des de dins.
Els corresponsals de guerra han de donar veu a tots els actors que participen – els que considerem aliats i els que no – sense deshumanitzar cap part, mostrant el conflicte en la seva complexitat, mostrar la violència i les seves conseqüències sense sensacionalisme, sense fer espectacle ni dramatitzar.

Laura Aubert és l’encarregada d’interpretar a una d’aquestes professionals, la corresponsal de guerra Marie Colvin, a l’obra de teatre ‘Des de l’ull de l’huracà’, de Pau Carrió. Colvin, figura emblemàtica del periodisme bèl·lic, va ser assassinada pel règim sirià l’any 2012.
L’actriu, conversarà amb la periodista i escriptora Txell Feixas, corresponsal a l’Orient Mitjà per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que ha fet cobertures a la guerra de Síria, el conflicte a l’Iraq, la caiguda de l’Estat Islàmic, les protestes a Gaza o el retorn dels talibans a l’Afganistan; i amb el sociòleg Albert Caramés, director de FundiPau, amb 20 anys d’experiència professional en el camp de l’anàlisi i la gestió de conflictes i en el de la construcció de pau.
La també periodista i escriptora Núria Ribó, corresponsal amb experiència en política internacional, moderarà aquesta conversa que ens descobrirà com és aquesta professió apassionant, els seus reptes i els seus límits.

Aquesta activitat forma part de la programació de Barcelona Districte Cultural.
Complementa l’espectacle “Des de l’ull de l’huracà” de Pau Carrió amb Laura Aubert.

Dia
Dijous 04/04/2024 19:00
Espai
Auditori
A càrrec de

Laura Aubert · actriu
Txell Feixas · periodista i escriptora
Albert Caramés · sociòleg
Nuria Ribó · periodista i escriptora (moderadora)

Reserves a partir de dilluns 18 de març a les 10 h.

Us informem que no es permet l’entrada de patinets o bicicletes a dins de l’auditori. El centre no disposa de servei de pàrquing a l’interior de l’equipament.

Preguem que en cas de venir a la conversa amb cadira de rodes, contacteu prèviament amb el centre a través del telèfon 934536480 o per correu info@ccurgell.cat.

Pujar