Com podem potenciar l’autonomia de l’infant?

27/05/2020

TROBADA 9

Com puc adaptar la casa al meu infant? Tinc un espai de joc per ell o ella? Infantilitzem als nens i nenes? Saben més del que creiem?

Primerament ens agradaria tornar a agraïr l’assistència a les trobades virtuals, entre les famílies heu aconseguit crear un espai perfecte on compartir experiències i entendre que la situació pròpia no és tan diferent a la de les altres famílies. Gràcies per la generositat a l’explicar les vostres vivències.

Hem descobert que molts esteu compartint una etapa difícil pel que fa a la son dels vostres fills i filles, i hem parlat de com les rutines, un ambient relaxat amb olis essencials, un peluix o un mocador els pot fer sentir segurs,… Alguns ja dormen a una habitació apart, altres no,…

També hem parlat de la fase d’autoafirmació, del repte que suposa com a p-mares prendre decisions i portar-les a la pràctica,… De com hem d’aconseguir que l’infant tingui el seu espai de llibertat i de presa de decisions i de com adaptar la casa a ells i elles. Han de poder arribar a allò que vulguin agafar sense necessitat de demanar-vos ajuda, us alliberarà i a ells i elles els farà estar satisfets i els empoderarà.