Com afecten els estereotips de gènere en la salut de les dones?

Les relacions entre homes i dones haurien de ser relacions equilibrades, constructives i respectuoses, però no sempre és així. Vivim en una societat farcida d’estereotips de gènere que contribueixen a la desigualtat social entre homes i dones, fet que pot traslladar-se al context íntim i familiar. És freqüent observar que dins de la parella es donin relacions desequilibrades que poden arribar a convertir-se en abusives. Tots aquests vincles basats en el domini-subordinació agreugen la salut de les dones, manifestada freqüentment en estrès i malestar psicològic.

De tota manera, la societat avança cap a un major reconeixement dels drets de les dones. L’apoderament de les dones s’està convertint en una nova revolució social que permetrà un canvi profund en les relacions interpersonals. Encara que queda molt de camí per fer, però hem avançat molt respecte al passat i anem avançant cap al futur,  això ja no té volta enrere.

A càrrec de la Dra. Roser Cirici, Psicòloga Clínica, Vicepresidenta de la secció de Psicologia de Dones, Gèneres i Diversitat del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Conferència enregistrada al Centre Cívic Urgell el març 2019 dins el cicle Salut emocional

Escolta la conferència aquí.

Escolta totes les conferències del cicle Salut emocional aquí.