Racó d’experts


Els perills de la hiperpaternitat

Ets dels que quan vas a buscar els fills el primer que fas és carregar-li les motxilles o quan aneu al parc li aguantes l’entrepà perquè hi vagin fent mossegades? Si la resposta és SÍ, pot ser que t’hagis apuntat al carro de la hiperpaternitat, un nou model de criança exportat dels Estats Units que converteix els fills en el centre absolut de la vida familiar.


Els perills de la hiperpaternitat

Els nens no paren de fer deures

Fan massa deures els nens? Hi ha deures bons i dolents? Què aprenen els infants dins i fora les escoles? “Els nens no paren de fer deures” és un text del filòsof Gregorio Luri que fa una aproximació a aquesta qüestió des d’una perspectiva diferent.


Els nens no paren de fer deures

La importancia del joc en el desenvolupament dels infants

El joc, a més d’aportar plaer, és una activitat que estimula, engega les habilitats cognitives dels infants i els permet el desenvolupament social i emocional. L’educadora Infantil i psicomotricista Araceli Sales repassa les diferents variants del joc per les que passen els infants, tot destacant els beneficis que els aporta.


La importància del joc en el desenvolupament dels infants

Educar sense cridar

Alces sovint la veu als infants i no t’agrada fer-ho? Perds els nervis i no voldries? La periodista Ainhoa Boix dóna les claus per aconseguir criar infants segurs, responsables i lliures sense haver de recórrer als crits.


Educar sense cridar