Capses sonores

03/06/2020

Us presentem una activitat per treballar els sons i l’associació amb els infants de manera fàcil i divertida.

El material que necessitem per fer-la són:

  • 4 capses de color blau, vermell, groc i verd ( les podem pintar amb pintura o bé comprar-les ja d’aquests colors o dels que vulguem)
  • 4 capses sense pintar
  • Silicona líquida o alguna pega o cinta per tancar la capsa i que no s’obri la tapa
  • 4 tipus de materials per posar a la capsa. En el nostre cas hem posat: macarrons, “caniques”, sorra i cascavells. Cada material ha d’anar a les dues capses, per tal de fer l’associació.  Alhora, és millor ficar materials molt diferents perquè així els nens poden discriminar millor els sons.

Objectius:

  • Identificar els sons de les capses amb el seu color
  • Aparellar cada capsa del mateix so
  • Discriminar diferents sons

Descripció:

L’activitat està basada en 8 capses i consisteix en aparellar cada capsa d’un color amb una altra capsa que no té color, però que sona exactament igual, és a dir, aparellar les capses en funció del so alhora que identifiquen els colors. Hi haurà 4 capses pintades, una blava, una groga, una vermella i una verda i després, hi haurà 4 més que seran les parelles. Aquestes, però, no estaran pintades, ja que la idea és que els nens associïn els sons entre ells. Les que no estan pintades tindran una rodona a sota de la capsa amb el color corresponent a la resposta per poder endevinar si fos necessari quina és la seva parella corresponent. Un cop hagin finalitzat l’activitat se’ls podrà preguntar que creuen que hi ha dins i que vagin donant idees.

Finalment, dir que aquest material que hem realitzat és una adaptació a la idea original dels cilindres sonors de Maria Montessori.