Lectures confinades de la Biblioteca Agustí Centelles

L’equip de la Biblioteca Agustí Centelles  ens recomana cinc llibres per aquest Sant Jordi que no us podeu perdre:


ASSAIG


Falso espejo. Reflexiones sobre el autoengaño
Jia Tolentino
Ediciones Temas De Hoy. 2020

Nou assajos on Tolentino, periodista del  The New Yorker,  analitza la seva experiencia personal com a part de la  generació que ha crescut amb Internet i l’adicció a les xarxes socials. Un assaig sobre la vida contemporània que va de Zuckerberg al MDMA, la religió, els realitys, els likes i  la cultura que gira al voltant del jo-jo-jo…


ÀLBUM IL·LUSTRAT INFANTIL

Boom.
Ximo Abadia.
Montena, 2020.
Amb el seu personal llenguatge gràfic, d’una gran potencia visual en Ximo Abadia ens fa reflexionar, en aquest àlbum il·lustrat, sobre l’absurd de la guerra, el terrorisme, les accions violentes i el xoc d’ideologies. Uns temes delicats que son tractats de manera natural i alhora directa. Una de les novetats editorials d’enguany ideal per a lectors d’entre 6 i 8 anys.

NOVEL·LA JUVENIL

Por
Care Santos.
Edebé 2019.
Tercera entrega de la sèrie que més està agradant a lectors i lectores juvenils amb el seu llenguatge directe i planer, un ritme àgil i una sinceritat aclaparadora així com una gran qualitat literària. Si ja Mentida i Veritat, ens van frapar i atrapar, amb Por seguim els seus protagonistes davant d’un fet que farà que res torni a ser com abans. És llavors quan es desferma el pànic, la por i l’esperit de superació i l’amistat són alguns dels valors per enfrontar els moments difícils que fan trontollar tot allò que coneixíem.

NOVEL·LA
Boulder
Eva Baltasar
Barcelona: Club Editor, març de 2020
La segona novel·la d’Eva Baltasar ha complert totes les expectatives generades per l’èxit de crítica i públic obtinguts amb el seu primer títol Permagel, i s’ha convertit en la novel·la més venuda en llengua catalana aquesta primavera. Baltasar la resumeix com la història d’una dona que vol estar sola, que gaudeix de la solitud treballant de cuinera en un vaixell al ben mig de l’oceà i que veu trencada aquesta llibertat que la solitud li proporciona quan coneix i s’enamora de la Samsa, una geòloga islandesa. El sexe porta a l’amor i a la configuració d’una relació de parella que trenca amb l’equilibri i porta al conflicte quan la Samsa decideix que tinguin una filla per reproducció assistida. El desig de Boulder de solitud, de llibertat, d’existència provisional xoca frontalment amb la visió més tradicional de Samsa de viure la maternitat, ja que una la viu amb el neguit claustrofòbic de diluir-se en la relació i en el fet de ser mare i l’altra la viu amb plena satisfacció.
Amb un llenguatge directe, de frases curtes i immediat, fins i tot poètic i metafòric en certs moments Eva Baltasar aborda un tema sempre polèmic dins la literatura, com és el fet que l’arribada d’un fill pot fer estralls en la relació d’una parella en la que una de les parts implicades es veu desplaçada.

CÒMIC 
Bowie. Polvo de estrellas, pistolas de rayos y fantasías de la era espacial.
Michael Allred. Steve Horton. Laura Allred
Norma Editorial
Norma Editorial ha editat en espanyol aquesta magnífica novel·la gràfica sobre els primers anys de la carrera
artística del músic britànic David Bowie i en concret de la creació, l’impacte i la fi del seu alter ego més magnètic i provocador Ziggy Stardust. Tots els seguidors de l’icònic Bowie i la seva època més glam se sentiran fascinats pel ritme vertiginós, en constant moviment del guió de Steve Horton que mostra a la perfecció el remolí creatiu, artístic i vital que Bowie va experimentar en aquella època. Tanmateix tenir a Michael Allred, el dibuixant més pop dels Estats Units i la seva esposa Laura Martin, una de les millors coloristes en la indústria del còmic actual garanteixen un treball d’una enorme qualitat, potser l’obra mestra d’aquesta família de creatius. Parlem segurament d’un dels millors còmics publicats aquest 2020, que recrea a la perfecció l’univers rebel, transgressor i psicodèlic del pop rock dels anys 70 i que farà les delícies dels seguidors més incondicionals del Camaleó del Rock.