BENEFICIS DE JUGAR AMB ARRÒS

Quantes vegades haurem escoltat aquesta frase de… ‘amb el menjar no es juga!’. No obstant això, alguns aliments són un excel·lent recurs per a experimentar i estimular els nostres sentits: visuals, auditius, sensorials, gustatius i olfactoris. Per això que us volem engrescar a jugar amb arròs tintant de diferents colors.

Primer de tot us facilitem les indicacions per tenyir l’arròs.

Materials: Arròs, colorant alimentari, bosses de congelació, paper vegetal, colador, safates.

Procediment:

  1. Amb l’ajuda d’un colador i aigua rentem molt bé l’arròs fins que l’aigua surti transparent, d’aquesta manera eliminem el midó.
  2. A continuació aboquem la quantitat que vulguem d’arròs en cadascuna de les bosses de congelació.
  3. En cadascuna d’elles tirem gotes de colorant alimentari, una bossa per cada color. Tingueu en compte que quantes més gotes tirem més intensitat de color obtindrem, sempre és aconsellable començar per dues gotes i anar afegint segons vegem.
  4. Tanquem les bosses pel tancament hermètic i removem bé tot l’interior, d’aquesta manera el colorant alimentari acolorirà l’arròs. Aquest pas ens mostrarà el color de l’arròs i és el moment d’afegir més colorant si ho desitgem.
  5. Col·loquem el paper vegetal sobre les safates i tirem l’arròs tenyit, el deixem assecar a l’aire lliure tant com sigui necessari, fins que l’arròs estigui completament sec i després…a jugar!

Una vegada tingueu l’arròs tintant, podeu realitzar diferents activitats; ampolles i/o bosses sensorials, transvasaments, safates sensorials, buscar tresors amagats, creacions artístiques.

Aquestes activitats afavoreixen el desenvolupament de la psicomotricitat fina, l’atenció, l’observació, la concentració, obtenen conceptes matemàtics relacionats amb l’espai i les dimensions, així com la diferencia entre ple i buit, per exemple.