Batalla naval: joc de taula

28/05/2020

Avui us volem ensenyar a fer i jugar al clàssic joc anomenat popularment com “hundir la flota”, però de manera fàcil a casa.

Per crear aquest joc necessitem:

-4 papers quadriculats de la mateixa grandària ( dos per cada jugador) i els quals es numeren files (amb lletres) i columnes (amb números). En un d’ells, sense que ho vegi el contrincant, distribuïm la nostra flota en horitzontal o vertical, però mai en diagonal. En total són 9 vaixells: un cuirassat (de 4 caselles de llarg), tres submarins (de 3 caselles cadascun), tres corbetes (de 2 caselles) i dues llanxes (d’1 casella).

Cada jugador comença donant tres coordenades (per exemple, A-1, C-4, D-2). El contrari ha de comprovar i dir en veu alta si hem fallat dient la paraula: “aigua” o si hem encertat en algun vaixell. Els encerts i errors s’indiquen a la quadrícula que tenim buida. Finalment, guanya qui trobi abans tots els vaixells del seu oponent.

Exemple d’imatge:

(Extreta de guiainfantil.com)

Aquest joc, alhora, ajuda a millorar una sèrie d’elements en els infants, com per exemple, la percepció espacial, la creació d’estratègies, repassar lletres i números i treballar la lògica, entre altres.