Des de l’ull de l’huracà

Un poema dramàtic entorn la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències, amb la mirada posada sobre els interrogants i les paradoxes que suscita inevitablement el retrat de la violència llunyana a través de l’exhibició als mitjans de comunicació.
Pau Carrió (autoria i direcció) i Laura Aubert (interpretació) s’acosten a un dels noms més emblemàtics del periodisme bèl·lic: la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià l’any 2012 després d’haver cobert nombrosos conflictes armats a l’Orient Mitjà, els Balcans, Txetxènia, el Timor Oriental, Sierra Leone, Zimbàbue o Sri Lanka.
El text és una de les dues peces del díptic de dos poemes dramàtics, Testimoni de guerra, que van merèixer el premi QUIM MASÓ 2019 i que es van estrenar el gener del 2021 a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya.

Activitats paral·leles:
Taula Rodona: Conflictes bèl·lics i periodisme. On són els límits?

Pau Carrió i Laura Aubert
Llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona i membre de la Junta del Cercle de Cultura del Cercle d’Economia, Pau Carrió va formar part durant sis temporades de l’equip de Direcció Artística del Teatre Lliure, primer com a assistent de l’equip de Direcció i després com a adjunt a la Direcció Artística.
Ha dirigit i versionat obres de Shakespeare, i el seu text Testimoni de guerra, estrenat al Teatre Nacional de Catalunya el 2021, va guanyar el premi Quim Masó. És docent al Col·legi del Teatre, a Eòlia, Aules i l’Obrador de la Sala Beckett, entre d’altres escoles.

Laura Aubert és llicenciada en Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona i va estudiar violí, contrabaix, cant i dansa. Actriu principal a la sèrie Com si fos ahir (TV3), ha participat en diverses produccions televisives.
Fundadora d’Els Pirates Teatre, des de l’any 2001, ha participat a la majoria dels seus espectacles, com ara La Mascarada, Nit de Reis, Somni d’una nit d’estiu, entre d’altres, dirigits per Adrià Aubert. Actualment, junt amb els altres membres d’Els Pirates Teatre gestiona El Maldà.

 

Dia
Divendres 12/04/2024 19:00
A càrrec de

Autoria i direcció: Pau Carrió
Interpretació: Laura Aubert

Reserves a partir del dilluns 8 d’abril a les 10 h.

Us informem que no es permet l’entrada de patinets o bicicletes a dins de l’auditori. El centre no disposa de servei de pàrquing a l’interior de l’equipament.

Preguem que en cas de venir al concert i/o espectacle amb cadira de rodes, contacteu prèviament amb el centre a través del telèfon 934536480 o per correu info@ccurgell.cat.

Pujar