3,2,1… Acció! La nova temporada d’activitats culturals ja és aquí.

09/10/2016

Estrenem la tardor amb la nova programació cultural on hi trobareu activitats per a tots els gustos i edats: conferències sobre salut i humanitats, espectacles infantils, música clàssica i moderna, propostes d’arts escèniques i exposicions.

Començarem la setmana amb les propostes humanístiques. Els dilluns coneixerem de prop la figura d’un dels artistes modernistes més importants en La Barcelona moderna de Ramon Casas. I pels més cinèfils, tornem amb les xerrades Parelles de cine!

Però com ja sabeu, la protagonista de la pel·lícula al nostre centre és la salut. Cada dimarts aprofitarem per parlar, aprendre i aprofundir en qüestions de salut. Aquesta tardor, inaugurem dos cicles nous, un sobre Alimentació, amb especialistes en la matèria com la Dra. Lluïsa Colomer que ens parlarà sobre patologies alimentàries del tipus celiaquies o intoleràncies. L’altre cicle centrat en Diferents formes d’entendre la salut, a través de diferents tipus de medicines: convencional, natural, tradicional xinesa o integrativa, explicades sempre de la mà de doctors i especialistes.

La música clàssica pujarà a l’escenari els dimecres amb propostes tan originals com Quars, un duet de veu i piano, que canta i escenifica la relació de Robert i Clara Schumann a través de la lectura de les cartes d’aquesta parella de músics.

Un any més acollim la tercera Mostra de música per a piano de la Fundació Música Contemporània. Quatre dies per gaudir de la millor música contemporània interpretada per grans pianistes, com Ricardo Descalzo o Bernat Català.

Pel que fa a la música moderna i alternativa continuem els dijous amb el cicle Emergents que vol donar a conèixer nous talents musicals de la cuitat, com ara el grup Berlinist que han tocat en sales com la nova i contemporània Hiroshima i que en aquesta ocasió presentarà noves cançons en format duet.

Els divendres comencem el cap de setmana amb propostes escèniques: circ, teatre d’objectes i espectacles on la paraula és clau. En aquesta última línia col·laborem amb el Festival de tradició oral Munt de Mots que presenten dos contacontes un per a adults i l’altre per a nens. La companyia Mumusic Circus arriba amb el seu circ contemporani i íntim amb Amigoo on es retrata la relació que s’estableix entre una dona, un home i un contrabaix. Aquest espectacle ha format part de la programació de Fira Tàrrega 2016, així que qui no l’hagi vist encara, ara té una segona oportunitat.

I pels més petits de la casa, us proposem els nostres espectacles familiars, on podreu gaudir en família amb propostes tan innovadores com l’espectacle Dins la panxa del llop que combina teatre d’ombres, projeccions, titelles i música en directe.

Shhh… Silenci que comencem!