20 DE NOVEMBRE DIA MUNDIAL DELS DRETS DELS INFANTS

20 DE NOVEMBRE DIA MUNDIAL DELS DRETS DELS INFANTS

El 20 de novembre com cada any se celebra el dia Universal de l’Infant, que recorda la firma de la Convenció sobre els drets dels Infants de 1989.

Amb la intenció d’apropar als Infants sobre el coneixement dels seus drets i tot el que això implica, volem compartir amb vosaltres un breu vídeo de GuiaInfantil una revista exclusivament digital, on la Paula una nena de 10 anys ens explica de manera clara, senzilla i entenedora, els drets que tenen tots els infants del món.

https://www.youtube.com/watch?v=bRgj-Hz8dWQ&feature=emb_title

És important també fer-los entendre que aquests drets alhora comporten un seguit de responsabilitats per part seva. Per aquest motiu, hem creat una activitat didàctica per fer amb els vostres infants per celebrar el dia dels drets dels Infants. Per dur-la a terme, només cal imprimir la següent taula, retallar cada una de les frases, exposar-les totes per separat i a continuació demanar als infants que emparellin cada dret amb la responsabilitat que implica.

TENS DRET… TENS LA RESPONSABILITAT DE…
A expressar la teva opinió Escoltar i respectar l’opinió dels altres
A la protecció de la vida privada Respectar la intimitat dels altres
A no ser agredits verbalment ni físicament No agredir als altres
A l’educació Esforçar-se per aprendre
A la igualtat, sense distinció de raça, religió o nacionalitat No discriminar als altres
A una ciutat i un entorn agradable i digne Respectar l’espai públic de tots i totes
A ser respectat tal com ets Respectar la diferencia dels altres
A jugar Tindre cura del material i l’espai
A la protecció i promoció de la salut No posar en perill la teva salut
A viure en una societat en pau Fomentar la cultura de Pau

 

D’altra banda, us volem compartir un projecte molt interessant que hem trobat de Rosa Sensat per celebrar aquest dia tan especial: la maleta de llibres Els Drets dels Infants. Aquest projecte neix amb la idea de fomentar la lectura i el diàleg sobre els seus drets amb els infants.

La selecció de llibres continguts en aquesta maleta consta de dos grans grups: documentals o informatius i de ficció. Cadascun d’ells és una eina perquè l’infant conegui una mica més un aspecte determinat dels seus drets, incidint en el seu desenvolupament personal i social.

En el següent enllaç veureu un petit tast: https://www.rosasensat.org/drets-dels-infants-llibres-per-impulsar-la-lectura-el-debat-i-leducacio-democratica/

Feliç dia i feliç joc!! Recordeu que llegir ens fa lliures!